Juni 26, 2017
Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en het kwik richting de zomerse temperaturen stijgt krijgen we massaal zin in het meest geliefde zomerdrankje van de afgelopen jaren. Gin & tonic is nu al meerdere zomers de ster van elk zonnig terras en zal dat in 2017 absoluut blijven. Menig bar heeft een eindeloze lijst met combinaties van gins, tonics en overige ingrediënten zoals komkommer, grapefruit of rozemarijn. We hebben alles wel voorbij zien komen maar deze zomer is het tijd voor iets nieuws!
Fever Tree- Pink tonic - Roze tonic - Gin tonic - Tonic - Lifestyle.nl
“If ¾ of your Gin & Tonic is the tonic, make sure you use the best”
Tim Warrillow (mede-oprichter van Fever-Tree)
Er is een nieuwe sprankelende hoofdrolspeler om jouw bekende gin & tonic naar een hoger niveau te tillen. Fever-Tree komt deze zomer met een wel hele bijzondere tonic, de Aromatic Tonic Water. Niet alleen de roze kleur is vernieuwend maar de ongewone ingrediënten en rijke historie van deze tonic maken hem pas écht bijzonder. Drink je geen alcohol? Dit verfrissende drankje is ook heerlijk zonder gin!
Speciale ingrediënten uit alle hoeken van de wereld
Roze tonic
Tim Warrillow, een van de oprichters van Fever-Tree, vond een oud medisch dossier uit de 19e eeuw waarin artsen een tonic met angostura schors uit Zuid-Amerika voorschreven als remedie tegen koorts. De Britse mariniers gebruikte dit roze extract als aanvulling op de schors van de cinchonaboom, een toen veel gebruikt geneesmiddel, beter bekend als kinine. De kinine met de hoogste kwaliteit kan gevonden worden in het grensgebied tussen Congo en Rwanda. Nu, jaren later, reist Fever-Tree nogmaals naar alle hoeken van de aarde op zoek naar de mooiste en meest bijzondere ingrediënten om dit eeuwenoude recept te recreëren.
Deze aromatische roze tonic heeft een unieke en verfrissende smaak door toevoeging van exotische kruiden en frisse citrus. De licht bittere smaak van de angostura schors wordt perfect uitgebalanceerd door de zoete en pittige smaken van onder andere vanille uit Madagascar, gember uit Cochin en kardemom uit Guatemala. De tonic wordt afgemaakt met de bekende Fever-Tree kinine uit Congo en zacht bronwater. Samen zorgen de ingrediënten voor een unieke en frisse smaak zonder kunstmatige toevoegingen die perfect gecombineerd kan worden met een robuuste gin.
De perfect serve van de Pink Gin: Probeer de Aromatic Tonic Water eens geïnspireerd op de manier waarop de Britse Mariniers hem in de vroege 19e eeuw dronken.
Classic Pink Gin & Tonic Je hebt nodig:
?    Een flesje Fever-Tree Aromatic Tonic Water ?    50 ml robuuste gin (zoals Tanqueray of Plymouth Gin) ?    Citroenschil ?    Verse ijsblokjes Maak je Classic Pink Gin & Tonic in een longdrink gevuld met ijs, schenk de gin en Aromatic Tonic Water eroverheen en maak af met een citroenschil als garnering. Een heerlijk frisse, roze twist op je gebruikelijke zomerdrankje!
Tags