Maart 31, 2017 De tijd dat de kaki afritsbroek een belangrijk onderdeel van de reisgarderobe was ligt gelukkig achter ons. Maar wanneer je alleen met handbagage reist, vraagt de beperkte ruimte in je koffer of rugzak wel om slimme oplossingen. Een lange broek die je tegelijkertijd als shorts kunt dragen klinkt dan eigenlijk zo gek nog niet. Gelukkig zijn er andere manieren om ruimte te besparen in je handbagage. We zetten een paar handige tips voor het efficiënt inpakken van je tas of koffer voor je op een rij zodat de afritsbroek thuis kan blijven.

Bereid je voor

Maak voordat je de kleine koffer of rugzak gaat inpakken een lijstje van items die je mee wilt nemen. En wees selectief; het is zonde om de beperkte ruimte te vullen met kleding die je uiteindelijk toch niet draagt. Vind je het lastig hierin een keuze te maken dan bestaat er een app die je helpt bij het inpakken: Packpoint. Door het ingeven van de bestemming, aantal dagen dat je weggaat en het soort activiteiten dat je gaat ondernemen maakt Packpoint een lijst van alles wat je nodig hebt. Check voor andere handige reis-apps ook even dit artikel. Het is raadzaam om op voorhand al een paar outfitcombinaties te maken met de kleding die je meeneemt, om zeker te weten dat de selectie die je gemaakt hebt ook in meerdere combinaties gedragen kan worden. Een paar goede essentials die niet mogen ontbreken in je bagage vind je in deze hotlist. Vliegveld - bagage - hand bagage - tips - Lifestyle.nl - Kleding

Een efficiënte inpaktechniek

Het pakken van je koffer voor je reis vraagt om een heuse inpaktechniek. Door van je kleding rolletjes te maken bespaar je ruimte en voorkom je een kreukelige garderobe. Ook kun je met deze methode eenvoudig gaten in je koffer of tas opvullen. Sokken stop je in het extra paar schoenen dat je meeneemt. De broek, trui en schoenen die de meeste plek innemen worden de outfit die je draagt tijdens het reizen. Zorg dat je meerdere laagjes draagt om aan en uit te trekken wanneer de temperatuur verandert gedurende de reis. Bovendien bespaar je zo ook weer wat plek in je reistas. Deze video laat je zien hoe je een (rol)koffer inpakt als een pro.

Ook belangrijk

Wanneer je alleen met handbagage vliegt zijn er naast een efficiënte manier van het inpakken van je reistas nog een paar andere belangrijke punten om rekening mee te houden. Denk er bijvoorbeeld aan dat de flacons van de vloeistoffen die je meeneemt, zoals bijvoorbeeld shampoo en douchegel, niet meer dan 100 milliliter mogen zijn en in totaal niet boven de één liter mogen uitkomen. Een aantal zaken die je niet in je handbagage mee mag nemen zijn onder andere een nagelknipper, schaartje, meer dan 5 aanstekers, haarlak en deodorant in gasvorm. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben een maximaal gewicht voor handbagage ingesteld; dit ligt bij de meeste maatschappijen tussen de 10 en 12 kilo. Het meenemen van een lichtgewicht tas of koffer is dan ook aan te raden om te voorkomen dat je moet bijbetalen. Lifestyle.nl wenst je een prettige reis!
Tags