Augustus 28, 2017 Het is ondertussen een heus buzzwoord geworden: de digital nomad-lifestyle. Dit houdt in dat je voor je werk niet van één locatie afhankelijk bent en dus kunt werken waar je maar wilt, dankzij het internet. Deze levensstijl gaat vaak gepaard met het ontbreken van een vaste woonplek en talloze reizen en tripjes. De ene dag werk je vanaf de patio van je cabin op Bali, het volgende moment van onder een parasol op het strand in Californië. We schreven eerder al over betaald worden voor reizen op jouw manier, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Zie jij het ook wel zitten om zo geld te verdienen? Hier 3 manieren waarop dat kan.

Werken op afstand

Sommige digital nomads hebben een werkgever op afstand, bijvoorbeeld omdat het hoofdkwartier van de werkgever in een ander land zit of omdat de werkgever überhaupt geen vaste locatie heeft. Vaak sluiten werknemers zich dan aan bij een cowerkplek. Velen maken echter ook van de situatie gebruik om juist meer te reizen en dus wereldwijd vanuit wisselende locaties te werken.

Freelancen

Als je freelance werk virtueel kan doen, heb je volop de kans om als digital nomad door het leven te gaan. En daarbij hoef je niet alleen aan programmeurs en webdesigners te denken; veel werkzaamheden zijn tegenwoordig steeds vaker geautomatiseerd. Zo kun je tegenwoordig als accountant ook geheel digitaal werken. En laten we niet de vertalers, editors, schrijvers, etc. vergeten. Allemaal werk dat je moeiteloos digitaal kunt uitvoeren, zolang je maar beschikt over een goed werkende internetverbinding.

Online bedrijf

In plaats van voor anderen te werken, kun je natuurlijk ook je eigen virtuele toko beginnen! Dat vergt in eerste instantie wel meer werk, maar zodra je online bedrijf eenmaal loopt, heb jij het volledig voor het zeggen. En dat is handig als je standaard onderweg bent. Geen deadline die je niet uitkomt, geen fratsen waar je het nut niet van inziet. Open een online shop, biedt e-cursussen aan of begin een informatieve blog. In dat laatste geval is het verstandig om je aan te sluiten bij een affiliate marketing netwerk, zoals deze, dat jou verbindt met adverteerders. In zo'n netwerk kun je vaak zelf kiezen welke advertenties passend zijn voor jouw publiek en bepalen wat je wel en niet wilt promoten. Natuurlijk start je niet even 1, 2, 3 een leven als digital nomad. Om te zorgen dat je goed voorbereid aan dit avontuur begint, is het van belang dat je grondig onderzoek doet en wellicht ook een cursus volgt bij mensen die er verstand van hebben. Veel succes!
Tags